Kovács Niki az országos bajnokságon | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
pring01

Pannónia-Ring: Nő a férfiak pódiumán

2011. június 21. kedd

Kovács Niki remekelt a gyorsasági motoros országos bajnokság Pannónia-ringen tartott harmadik fordulóján. A hölgyek versenyén toronymagas győzelmet aratott, míg a férfiak között csupán 8 század (!) másodperccel maradt le a dobogó legfelső fokáról, az izgalmakban és nehézségekben nem szűkölködő júniusi vasárnapon.

Ahogy azt a meteorológia ígérte, szombat éjszaka megérkezett a vihar az Ostffyasszonyfa mellett fekvő pályára. De csapatunkat ekkor nem ez aggasztotta leginkább, hanem az, hogy Niki motorja nem indult… Hajnali hétkor már kisebb csoportosulás kereste a megoldást. Az R6-os végül engedett a többség akaratának, és beindult, igaz az eredeti probléma nem oldódott meg, azaz egy henger továbbra sem dolgozott. Az első kör után ráadásul kiderült, a váltóelektronika is megadta magát.

Kovács Niki Pannónia-ring

Kovács Niki Pannónia-ring

Az időmérő edzések vizes pályán zajlottak. Niki a nők között 9 mp-es előnnyel szerezte meg a pole pozíciót, míg a férfiak között fél másodperccel maradt le róla. Végül mégis az első kockából indulhatott, mert az első rajtkockát megszerző Kurucz Ferenc később elesett, így indulása kétségessé vált. De ne szaladjunk ennyire előre!

Kovács Niki Pannónia-ring női győztes

Kovács Niki Pannónia-ring női győztes

A nap első versenye a hölgyeké volt, akiket már száraz pályára várt egy-két vízfolttal tűzdelve. Niki hibátlanul kapta el a rajtot, és bár a célegyenes végére megelőzték egy 1000-es motorral, ez a sorrend csak a második kanyar féktávjáig állt fenn. Versenyzőnk ott visszavette a vezetést, amit többet nem is adott ki a kezéből. A nyolc körös futamot 41.9 mp-es előnnyel zárta az 1000-es értékelés győztese, Kis Viktória előtt.

A Superstock600-as kategória versenyén végül mindenki rajthoz állt, Kurucz motorját is sikerült összerakni. Az első körben a vezető hármas, melynek Niki is a tagja volt, közel egy célegyenesnyivel lépett el a többiektől. Ez a küzdelem azonban nem tartott sokáig, ugyanis a futam harmadik körében esni kezdett, így a versenyt megszakították, és új rajtot rendeltek el az eredeti, 12 körös távval.

Kovács Niki Pannónia-ring rajtnál esőben

Kovács Niki Pannónia-ring rajtnál esőben

Az először csak erősen csepegő eső monszunszerű felhőszakadássá fajult mire a pilóták újra kiálltak a rajtrácsra. Niki a második rajtot is jól kapta el, ismét másodikként fordult Péntek László mögött. Péntek három kör alatt négy másodperces előnyre tett szert, melyet Niki a táv felére ledolgozott. Ekkor azonban párásodni kezdett a plexije, ami miatt ismét leszakadt az első helyen haladótól. Az utolsó három kör alatt öt másodperc hátrányt dolgozott le, és ismét ellenfele nyakán motorozott. Azonban hiába futotta meg a verseny leggyorsabb körét, és fordult rá lendületesebben a célra fordító kanyarra, a váltóelektronika hiánya miatt el kellett vennie a gázt a váltásnál, ami elég volt ahhoz, hogy a befutónál egy hajszállal ugyan, de ne az ő motorja legyen előbbre. Ezen a napon ők ketten, Péntek és Kovács, más dimenzióban motoroztak, mint a többiek, amit jól példáz, hogy háromnegyed kört vertek az összetettben továbbra is vezető, tavalyi bajnok, Chrobák Jánosra, aki ezúttal harmadik lett Kurucz Feri előtt.

Kovács Niki Pannónia-ring a férfiak dobogóján

Kovács Niki Pannónia-ring a férfiak dobogóján

Kovács Niki nyilatkozata: „A szombat éjszakát senkinek nem kívánom. Úgy álomra, azaz inkább csak párnára hajtani a fejed, hogy nem indul a motor, borzalmas érzés. Nagyon
köszönöm a segítséget Berki Zsoltnak, a MAMI-s csapatnak, Kurucz Ferinek és persze a csapatomnak – azaz a szüleimnek –, akik nélkül nem lett volna mivel versenyeznem. Ez a második hely a fiúk között történelmi pillanat az életemben, és azt hiszem, a magyar motorsportéban is. Megtisztelő Orosz Emília és Gondos Aranka nyomdokába lépni, akik az ’50-es években sokszor megszorongatták a pasikat. Remélem, hamarosan sikerül külföldön is kipróbálnom magam, mert úgy érzem, egyre jobb formában vagyok.  Jó lenne, ha nemzetközi szinten is megmutathatnám, mire képesek a magyar csajok. Egyetlen akadály: az anyagiak…”

Köszönjük együttműködő partnereinknek, akik termékeikkel és
szolgáltatásaikkal segítik versenyzőnket: Yamaha City, Terbo sro, Bódis Exhaust
System, Danger Bikes, Karasna, Dunlop – Déli Városkapu Kft., Fitness Factory, GiryaFit,
GAS, Hajas Szalonok, L’oreal, Dent Elite, Tork, BRorganisation, Pannónia-ring,
Ciao Mario Étterem, MyActionCam, Cardesign, cegesajandek.com.

A beszámoló technikai
hátterét a NOTEBOOKSTORE üzlethálózat biztosította.

Forrás: No.1 Mini és Motoros Team

Fotó:  Gámesi Balázs

Címke: , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu