Lotus Ladies Cup | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Lotus Ladies Cup

Lotus Ladies Cup 2011

2011. április 26. kedd

Az egyik leghíresebb autós márka, a Lotus először Magyarországon rendezi meg a Lotus Ladies Cup versenyét.

Lotus Ladies Cup 2011

Lotus Ladies Cup 2011

A vadonatúj versenysorozat a bajnokság keretein belül a Lotussal együttműködésben ( ahogy már a nevében is benne van) kizárólag hölgyek számára biztosít majd lehetőséget a megmérettetésre.
A Hungaroring Zrt  elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt elmondta, hogy egy ideje már tárgyaltak a Lotus képviselőivel, de korábban még másfajta együttműködésről volt szó. Elnökké választását követően gondolt arra, hogy indítani kellene egy kupát csak hölgyek számára, és ekkor jött Bende Adrienn ötlete a Lotus Ladies Cup formájában.
A már véglegesen formát öltött szabályokat, és tudnivalókat körülbelül egy hónapja hivatalosan is bejelentették, a Hungaroringen egy sajtótájékoztató keretében.
A Magyarországon debütáló verseny sorozatban  a  tervek szerint 16 versenyző indul az idényben, és a magyar gyorsasági bajnokság részeként a győztes magyar bajnoki címet is kapna.
Bende Adrienn mint ötletgazda, természetesen résztvevője lesz a sorozatnak, de olyan hírességek is volán mögé ülnek, mint a kedvelt műsorvezető, Ördög Nóra, vagy a Barátok közt sorozat sztárja Kiss Ramóna, de a Class Fm hírolvasója Kővári Anett  is belevág a számára újnak mondható kalandba.

Lotus Ladies Cup 2011

Lotus Ladies Cup 2011

Bús Edinával beszélgettem, és tudtam meg pár kulisszatitkot, aki szintén résztvevője lesz ennek a sorozatnak, és mivel másodmagával rendelkezik versenyzői múlttal nagyon szeretne a dobogón végezni.
Edina: 2005 óta versenyzem különböző kupákban. Eddig mindig pont lecsúsztam a dobogóról valami technikai, vagy egyéb malőr miatt, itt az idő, hogy megtérüljön a belefektetett energiám. Bár tény, hogy munka mellett csinálom, és inkább hobbiként kezelem, a versenyszellem azért bennem is bennem van!
Az majd a futamokon derül ki, hogy versenyzői múltam mekkora előnyt jelent.  Folyamatos edzéslehetőség van biztosítva az indulók számára, amit a többiek is lelkesen kihasználnak, de ebben a sportban nagyon sok múlik a szerencsén, és a körülményeken is.”
A Lotus Ladies Cup a Formula 1 Eni Magyar Nagydíjának egyik betétfutama lesz, így a hölgy versenyzők nemzetközi közönség előtt is megmutathatják tehetségüket. Az RTL Klub egyébként az összes futamról készít összefoglalót, amiket a nézők a csatorna Magyar Autosport-magazin című műsorában láthatnak majd.

Hét futamból ötöt a Hungaroringen, egyet-egyet a Szlovákia Ringen és a Pannonia-ringen láthatunk majd.
A széria versenygépeiként Lotus Elise 1,6 típusú, 138 lóerős versenyzésre átalakított autók szolgálnak Yokohama AD07 típusú gumikkal.
A versenyhétvége két 15 körös futamból áll. A rajtsorrendet időmérő kvalifikáció dönti majd el, amit követ az első verseny. A második nap futamát az első nap végeredményének fordított felállásából kezdenék majd meg. (Tehát aki szombaton nyer az első viadalon, az vasárnap az utolsó rajtkockából vág majd neki a 15 körnek.)
A május elsején induló versenysorozat beharangozó rendezvénye április 28.-án csütörtökön délután lesz,a Hősök terén, ahol felvonulnak az induló autók és sofőrjeik. Érdekesség, hogy itt láthatjuk majd először az autók végleges design-ját, amit minden csapat saját ízlése szerint alakíthatott ki.

Érdemes lesz kilátogatni az egyébként ingyenes versenyekre is, ahol azon kívűl, hogy tetközelben találkozhatnak a sztárokkal, valószínű izgalmas küzdelmeket is láthatunk majd.
A verseny időpontjai és helyszínei:

2011. 04. 29 – 05. 01. Hungaroring
2011. 06. 03 – 06. 05. Hungaroring *
2011. 06. 24 – 06. 26. Szlovákia Ring
2011. 07. 01 – 07. 03. Hungaroring **
2011. 07. 29 – 07. 31. Hungaroring ***
2011. 08. 26 – 08. 28. Pannonia Ring
2011. 09. 26 – 09. 18. Hungaroring

Címke: , , , , , , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu