Ecclestone: Nők a Forma 1-ben | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Bernie Ecclestone

Ecclestone: Nem kizárt, hogy nők is fognak versenyezni a Forma-1-ben

2011. március 1. kedd

A Forma-1 jogtulajdonosa reméli, hogy később megrendezhetik a bahreini futamot, nem tartja kizártnak, hogy Schumacher nyeri a vb-t, nem támogatja, hogy a csapatok megszabják a pilótáknak, milyen sportokat űzzenek szabadidejükben, és szeretné, ha néhány éven belül női pilóta is versenyezne az F1-ben.

A formula1.com-nak adott interjújában Bernie Ecclestone elmondta, szerinte három-öt éven belül nők is versenyezhetnek az F1-ben. “A nők mindig is komoly befolyással rendelkeztek, ennek ellenére túlságosan régóta háttérbe vannak szorulva. Nekik keményebben kell dolgozniuk azért, hogy elérjék ugyanazt az eredményt, mint a férfiaknak” – mondta az F1-főnök.

Az interjúban Ecclestone részletesen foglalkozott az utóbbi hónapok Forma-1-es eseményeivel, így többek között Kubica balesetével és az elmaradt bahreini futammal is. Ecclestone sajnálja, hogy törölték a Bahrein Grand Prix-t, hiszen “a Forma-1 révén került föl Bahrein a térképre”, ugyanakkor reméli, hogy az év végén megrendezhetik a versenyt. Ehhez Bahreinnek újra pályáznia kell egy új időpontra. A Motorsport Világtanács március elején ül össze, így szinte biztos, hogy még a szezon előtt eldől, rendezhet-e 2011-ben Bahrein Forma 1-es futamot.

Kubica balesetével kapcsolatban kiemelte, hogy az F1 az egyik legbiztonságosabb sportággá vált az utóbbi években, amire Kubica 2007-es montreali balesete a legjobb példa, amikor totálkárossá törte az autóját, ő azonban kisebb sérülésekkel megúszta. Kubica idén februári ralibalesetével kapcsolatban elmondta, nem támogatja azt az elképzelést, hogy az istállók meghatározzák, milyen más sportokat űzhetnek a pilóták, mert ez azt jelentené, hogy beleszólnak abba, mit csinálhatnak a szabadidejükben.

Az előttünk álló szezonban Ecclestone ismét a Red Bullt tartja a legesélyesebbnek, de nem tartja kizártnak azt sem, hogy a tavaly visszatért Michael Schumacher nyolcadszor is világbajnok legyen, ugyanakkor örülne, ha sok esős futam lenne, mert a csúszós pályákon izgalmasabbak a versenyek, hiszen a száraz pályákon gyakorlatilag lehetetlen az előzés.

Forrás: www.f1hirek.hu

Foto: AFP

Címke: , , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu