Rekord két keréken, Kovács Niki, Erdős Csaba, Garamvölgyi Krisztián | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Rekorderek: Niki, Csabi, Krisz

Koktél két keréken

2012. július 10. kedd

Receptúra: Vedd az ország legjobb motoros kaszkadőrét és stuntosát! Mindezt bolondítsd meg egy többszörös magyar koktélbajnokkal! Végül add hozzá a legeredményesebb magyar női motorversenyzőt!

Hogy mi lesz ebből? Egy látványos show keretében elkészített alkoholmentes koktél és egy világrekord.

 A múlt hétvégén Zalakaroson pihenő vagy épp csak odalátogató emberek nemcsak a Copacabana Caros rendezvény hagyományos programjait élvezhették, de egy világrekord születésének is részesei, tanúi lehettek.

Az ital- és fürdőváros főútjával párhuzamosan kihúzott kordonok és a parkolóban pihenő quad már napközben elárulta, hogy valami készül a Gyógyfürdő tér előtti szakaszon. Este hét óra előtt pár perccel a rendőri biztosítás is megérkezett, és lezárták a 400 méteres szakaszt.

A mutatványos, a csapos és a benzintyúk

Erdős Csaba

Erdős Csaba

A quadot Erdős Csaba (többszörös világrekorder, drag bike-, streetfighter- és enduró bajnok, kaszkadőr) vezette, mögötte Kovács Niki (többszörös női pályacsúcstartó, Endurance világbajnoki futamon 6., Európa-bajnoki 3., férfiak között Eb pontszerző, országos bajnoki 3., sokszoros magyar bajnok)

Kovács Niki

Kovács Niki

foglalt helyet – aki ezúttal Csabi szeme és kormányosa volt – a négykerekű elején, menetiránynak háttal pedig Garamvölgyi Krisztián bártender (az italok mestere, 2-szeres világverseny győztes, 2-szeres magyar bajnok, likőrnagykövet)készítette el alkoholmentes italt

Garamvölgyi Kriszitán

Garamvölgyi Kriszitán

.

 

 

 

A rekord

Minden rekordfelállításnál szükség van egy mérhető adatra, ami jelen esetben az idő. A cél az volt, hogy az adott szakaszon minél rövidebb idő alatt menjenek végig, és így minél hosszabb idő legyen a koktél elkészítésére.

A helyi viszonyok (azaz a kanyargós, minden irányban dőlő út) végül igencsak megnehezítették a résztvevők dolgát. Csaba sokkal nehezebben tudta visszalassítani a quadot, és a vártnál lényegesen jobban kellett korrigálni a haladási irányt is.

Így történhetett meg, hogy elsőre nagyon hamar végigértek az úton, és nem sikerült elkészíteni az italt.

A teszt...

A teszt…

„Sokkal nehezebb volt, mint amire számítottunk” – kezdte Erdős Csaba. „Magam is meglepődtem, hogy ennyire nehezen tudtam visszalassítani a quadot. Az első próba után, úgy éreztem, teljesen kifogytam az erőből, de nem volt mese, még egyszer meg kellett próbálnunk.”

Okulva az első próbálkozásból más szögben indultak neki, így sikerült az út közepétől sokkal kevésbé eltávolodni. A koktél elkészítése is jobban haladt, de a végére így is maradtak izgalmak.

„Hallottam, hogy Niki elkezd visszaszámolni, mert közeledik a szakasz vége. Tudtam, hogy már csak másodperceim vannak, hogy befejezzem az italt. Ekkor, amit vissza akartam helyezni az övbe, az nem ment bele, amit ki akartam venni, az nem jött ki. Gondolom, mindenkinek ismerős az érzés, amikor minél jobban erőltetünk valamit, annál kevésbé megy. Végül már Csabi is ordított, hogy emeld fel, emeld fel. Magam sem tudom, hogy hogyan, de a bója előtt másfél méterrel magasba emeltem a poharat, benne a kész koktéllal.” – mesélt az izgalmakról Garamvölgyi Krisztián.

A rekord

A rekord

Második nekifutásra tehát sikerült a kísérlet, így „43 másodperc alatt elkészült a világon, tudomásunk szerint, először quadon két keréken egy koktél, amely emberi fogyasztásra meglehetősen alkalmas” – fogalmazott Sebestyén István, a magyar hivatalos regisztrátora, egyben a rekord hitelesítője. „Zalakaros ezzel bekerült a magyar rekordok városai közé, hiszen az említett emberi teljesítmény garantáltan magyar rekord lett, és minden bizonnyal a Guiness rekordok közé is bekerül.”

„Mivel mindhárman a felelősségteljes alkoholfogyasztás elkötelezett hívei vagyunk, így az ital természetesen alkoholmentes volt. Eredetileg menet közben is teszteltem volna a koktélt, de végül sokkal több feladat hárult rám, mint gondoltam. Csabi kikísérletezte, hogy hogyan lehet irányítani a quadot annak ellenére, hogy csak a hátsó kerekein haladunk. Végig testsúlyáthelyezéssel kellett korrigálnom, és közben helyette is figyelnem.” – összegzett Kovács Niki.

„Ennyit még nem szenvedtem egy koktélért” – mondta Erdős Csaba, aki a rekordkísérlet után társával, Bertalan Ádámmal, valamint Kovács Nikivel kiegészülve egy igen izgalmas stunt show-val szórakoztatta a több száz jelenlévőt.

Köszönjük a Zalakarosi Turisztikai Egyesület támogatását, a védőfelszereléseket a Shox-nak és az Ironcladnek, valamint az onboard kamerákat a MyActionCam-nek.

A rekorderek és Zalakaros Turisztikai Egyesület főtitkára, Szécsényi Szabolcs

A rekorderek és Zalakaros Turisztikai Egyesület főtitkára, Szécsényi Szabolcs

Címke: , , , ,

Sidebar

Shopmanager.hu