Monori Borút Egyesület - III. Strázsahegyi Pincék Fesztiválja | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Monori Borút Egyesület - III. Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

Monori Borút Egyesület – III. Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

2011. június 3. péntek

2011. május 28-án immár harmadik alkalommal rendezte meg a Monori Borút Egyesület (http://www.monoriborut.hu) és a Gazdakör az Orbán-napi vigasságok és Strázsahegyi pincék fesztiválját.

A szervezők valamivel több látogatóval számoltak, de a kicsit borús időjárás, és az aznapra eső Forma 1-es futam ellenére is rengetegen érkeztek.

20 pincészet várta nyitott kapukkal a bor, a kultúra, a művészet és a gasztronómia kedvelőit. Különlegességként említhetjük meg, hogy idén az egész országból érkeztek borászok, akik itt mutatták be boraikat!

Rengeteg ismerősöm van a környékről, és sokat hallottam már a szintén a Monori Borút Egyesület szervezte forralt-bor fesztivál sikeréről is, mégis úgy alakult, hogy első alkalommal látogattam ki ide. Első pillantásra lenyűgözött a monori pincefalu atmoszférája, a szőlőtőkék látványa.

Magával ragadóak az árusok, táncosok, zenészek, a mosolygó emberek, és a családias hangulatú pincékben váró kedves fogadtatás!

Mi a legtöbb időt, a Két Szabó pincészet 2 hektáros birtokán töltöttük, ahol a mi 2 csinos hosztesz – lányunk  Anikó (http://www.gridgirls.hu/elso-hivatalos-grid-girl-hostessunk-dabasi-aniko/) és Szonja (http://www.gridgirls.hu/grid-girls-hostess-borgula-szonja/) segített a helyi, és a vendég Bodri pincészet (http://www.bodribor.hu)  borai kóstoltatásában!

Az ételeket a Paul’s Bistro étterem (http://www.paulspub.hu) séfje, és csapata biztosította a finom borok után megéhezők igazi finomságok között válogathattak!

Mi külön részt vehettünk egy spontán, remek hangulatú „tárlatvezetésen” Szabó István Gyulának köszönhetően, ahol kaphattunk egy kis ízelítőt a borokból, és történetükről is. Megtudhattuk tőle, hogy bár a gyümölcsöt szilárd formában igen ritkán fogyasztja, ellenben ezt „pótolandóan” megmunkálva már sokkal szívesebben! Ezt bizonyítja, hogy a borászkodás mellett a pálinkafőzésbe is belekóstolt, nem kis sikerrel, ugyanis a monori pálinkafőzés jeles tagját is tisztelhetjük benne.

A St Andrea pincészet (http://www.standrea.hu/) Nap bor fantázianevű nedűje hozta meg az érdeklődését a borok iránt, majd nem sokra rá a tulajdonosától Lőrincz Györgytől kapott szép kritika indította el azon az úton, hogy a borokkal is komolyabban foglakozzon!

Bár a diktafonom végig be volt kapcsolva, egy idő után túl sok „hasznos” anyagot nem sikerült felvenni. Főleg a kóstolás vége folyt össze, ahol már kevésbé a tények, inkább csak a nagy nevetések, és a sztorizgatások dominálnak a felvételen.

Summa summarum, borászban még nem csalódtam, és ez a tapasztalatom ezen a napon is csak megerősödött! Ez nem egy szakma, nem is egy szerelem, ez életforma! Jó néha belecsöppenni ebbe a nehézségek, és az évszaki viszontagságok ellenére is jó kedélyű, vidám, összetartó társaságba!

Köszönjük a meghívást, további sikeres rendezvényeket, és jó termést kívánunk!

🙂

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626751914773″]

Címke: , , , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu