Vettel kitartott Hamiltonnal szemben a spanyol versenyen. | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Vettel kitartott Hamiltonnal szemben a spanyol versenyen.

Vettel kitartott Hamiltonnal szemben a spanyol versenyen.

2011. május 23. hétfő

Lehet, hogy nem volt annyi előzés, mint Törökországban, de Lewis Hamilton lebilincselővé tette a barcelonai futamot, azzal, hogy nem hagyta Vettelt elhúzni. Az uralkodó világbajnoknak minden centiért meg kellett dolgoznia a Red Bull negyedik győztes futamán.

Drámával indult a futam Mark Webber számára, mikor a Ferraris Fernando Alonso lecsapott rá a negyedik helyről. Ez volt az előjátéka a kiábrándító délutánnak az ausztrál számára, aki Vettel sakkban tartására koncentrált, mintsem a Ferrárira.

Alonso az első boxkiállásáig (10. kör) tartotta a vezető helyét, ám a második (19. kör) kiálláskor, már Vettel és Hamilton között folyt a verseny, akik a 9,11,18 és a 23, körben jártak a boxban.

A verseny ideje alatt, Alonso Webbert tartotta sakkban, míg a McLarenes Jenson Button próbált visszatérni a versenybe, mivel az első kört követően a kezdeti ötödik helyéről lecsúszott a tizedikre.

Alonso harmadik volt, mikor kiállt a harmadik kerékcseréjére a 29. körben, és sikerült újra Webber elé visszaérnie, de a spanyol gyorsan el is használta a kemény gumikat, ezért fokozatosan lassult, míg ki nem állt az utolsó szett Pirellikért, amiket a 39. körtől a végéig használt.

Nem így Vettel és Hamilton, akik a rajt óta üldözték egymást. A különbség 2 és 0.5másodperc között ingadozott, de egy versenyen, ahol a DRS nem generál annyi előzési lehetőséget, ez a különbség patthelyzetet eredményezett az utolsó 15 körre. Vettel jól használta a forgalmat, hogy kicsi, de fontos előnyre tegyen szert.

Hamilton a második helyen végzett, és a McLaren megszerezte a harmadik dobogós helyet is, miután három megállással Button, aki a legtöbbet autózott az utolsó szett lágy gumikkal. Ezzel sikerült megelőznie a lassuló Alonsot és Webbert. Webber próbált visszavágni a 2009-es világbajnoknak, de a 12.2 másodperces hátrány túl soknak bizonyult.

Alonso az ötödik helyre kapaszkodott fel, megelőzve a párbajozó Mercedeseket. Michael Schumacher sakkban tartotta csapattársát Nico Rosberget és ezzel megszerezte idei legjobb eredményét a hatodik helyet. Az utolsó helyről rajtoló Nick Heidfeld szédítő verseny után csak négy tizeddel volt lemaradva Rosbergtől a verseny végére.

Jó nap volt a Sauberes Sergio Pereznek és csapattársának Kamui Kobayashinak, akik kemény versennyel a kilencedik és tízedik helyen végeztek.

A Renault versenyzője Vitaly Petrov lecsúszott a pontot jelentő helyek egyikéről, de még így is túl messze volt az őt követő Paul di Restától, hogy az veszélyt jelentett volna rá. Utóbbi könnyedén verte meg csapattársát a Force Indiás Adrian Sutilt, pedig mindketten három kiállásos taktikán voltak.

Sebastien Buemi keményen harcolt a végéig, de mégse sikerült a 14-ik helynél jobbra bekormányoznia a Toro Rossot, mindössze két tizeddel leelőzve a Williamses Pastor Maldonadot. A venezuelai a Toro Rossos, Jaime Algersuari és a csapattársa Rubens Barrichello előtt végzett, míg Jarno Trulli lett az első a Lotusosok között a tizennyolcadik helyével.

Vettel: 118 pont, Hamilton: 77, Webber: 67, Button: 61. és Alonso: 51. Csapatversenyben a Red Bull Racing vezet 185 ponttal a McLaren (138) és a Ferrari (75) előtt.

Webber, Hamilton, Button és Algersuari számíthat szemrehányásra a futam utáni sárga zászlós szabály megsértése miatt.

Forrás: www.formula1.com

Címke: , , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu