Tomracing - Hétvégi versenyek | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Tomracing - Hétvégi versenyek

Tomracing – Hétvégi versenyek

2012. május 16. szerda

A hétvégénket ismételten a versenypályákon töltöttük, így a csapat egy része a Pannónia-ringre utazott csütörtökön, míg a másik fele Brno-t vette célba.
Pénteken a Pannónia-ringen a K2 Road and Ride Kupa versenyeit, szombaton a Revolution Kupa és a V2 Kupa futamait tartották, vasárnap Brno-ban az Alpok-Adria bajnokságon vettünk részt.

A K2 Road and Ride futamán Pénteken Csutak Péter a 3. helyért járó kupát vehetett át az 1000 kategóriában, szombaton Juhász Dávid állhatott a dobogó legfelső fokára a Revolution Kupa 1000 Open kategóriában. A V2 Kupán Ismét Csutak Péter lett a 3. a 750 alatti kategóriában egy kölcsön motorral.

Az Oxxo Energy Tomracing Team két versenyzővel állt rajthoz hétvégén megrendezett brno-i Alpok-Adria futamon. Chrobák János a Slovákia-ringen elért 3. helyezés után nagy reményekkel érkezett, míg Kurucz Ferenc célja a minél több pont megszerzése volt.

Így nyilatkozott a két versenyző a boxba érkezve:

Chrobák János: „A 2 időmérő alapján a 11. helyről rajtoltam. Az első időmérőre használt gumival mentem fel, aminek a vége előtt kb. 8 perccel eleredt az eső. A második időmérőn még vizes pályára mentünk fel, ami száradni kezdett, de a köridőkön már senki sem tudott javítani. A rajtot a 11. helyről vártam, ami egészen jól sikerült, az első kanyarnál volt egy kis tülekedés. A harmadik kanyarban, ahol tavaly a VB-n kilöktek, ott majdnem megismétlődött az eset, mert Ivanov a belső íven elesett, a motorja elkapta az első kerekemet, hátsó kerékkel pedig a földön csúszó versenyző lábán mentem át, ami miatt kicsit meglógott az első hatos boly, aminek utána eredtem. Éreztem, hogy sokkal gyorsabb vagyok náluk és szépen lassan beértem őket és elkezdtem átrágni magam rajtuk, ami persze nem volt könnyű. Motorerőben volt a motoromnál erősebb is, gyengébb is, úgyhogy erre nem panaszkodom. Többet kellene új gumikkal mennem, hogy hamarabb tudjam felvenni a ritmust. Végül a második helyen sikerült beérnem, nagyon szoros befutóval. (0,046 másodperc különbséggel) Az utolsó körben előztük meg az addig vezető Manfred Koch-ot (AUT) Michal Prasek-kel (CZE), aki egy fél motorhosszal ért be előttem. Köszönöm a csapatnak és mindenkinek a segítséget!”

Kurucz Ferenc: „Nagyon jól éreztem magam a versenyen! A 21. helyről rajtoltam, ami jól sikerült és az első kanyarban a 12-13. helyen fordultam el. A hármas kanyarban történt baleset, amit Jani majdnem megsínylett, átment szegény srác lábán, akkor Jani mögött mentem közvetlen. Jani még az első körben tudott előzni, én beragadtam a srác mögé és ezt a pozíciót tudtam tartani 2-3 körön keresztül, aztán visszaelőztek néhányan. A rajtpozíciómhoz képest tudtam javítani, a 17. helyen értem célba. Előrébb vártam magam, de legközelebb jobb lesz!”
Mindenkinek köszönjük a biztatást, aki gondolt ránk!

Fotó: Tomracing

Címke: , , ,

Sidebar

Shopmanager.hu