Stoner: Rossi veszélyes, Rossi: Stoner ellenszenves | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Stoner: Rossi veszélyes, Rossi: Stoner ellenszenves

Stoner: Rossi veszélyes, Rossi: Stoner ellenszenves

2011. április 29. péntek

Ahogy az várható volt, fokozódik a feszültség Rossi és Stoner között a jerezi esetet követően. (lásd http://www.gridgirls.hu/a-harmadikra-varva-i/ írásunkat)
Ezúttal a pénteki, második szabadedzésen találtak egymásra a pályán.
Rossi az edzés vége fele lelassított, hogy egy kis lélegzethez jusson, mielőtt még belekezd az utolsó gyors körökbe. Stoner ekkor elment mellette, majd az olasz ismét felvettem a ritmust. Stoner szerint Rossi mögötte akart gyors kört futni, ezért a lábára csapkodva jelzett neki. de mit is?
„Ez csak egy felhívás volt Valentinónak, aki végig követett. Mögöttem akart összerakni egy jó kört. Mit jelentett a gesztus? Gyerünk, jó fiú, gyere utánam! (közben fütyült kettőt, ahogy a kutyáknak szokás – a szerk.) Egyébként Toni Eliast is sokáig feltartotta csak azért, hogy ő jobb időt tudjon menni, és nem hiszem, hogy ez túl korrekt. Ami a jerezi esést illeti, kezdő hibát követett el, hiszen még nagyon a verseny elején voltunk, és semmi szükség nem volt rá, hogy ott és akkor, úgy betegye mellém a motort.” – dobta fel a magas labdát az ausztrál.

Ezek után természetesen Rossi sem ment el szó nélkül Stoner mellett a pénteki napot záró sajtótájékoztatón.

Rossi

Rossi

„Stoner folyton mond rólam mindenfélét. Ma például azt olvasom, hogy szerinte nekem el KELLETT jönnöm a Yamahától, mert Lorenzo miatt már nem akarták nekem ugyanazt a pénzt megadni, amit korábban. Olyan dolgokról beszél, amikről fogalma sincs. A vállamról is úgy nyilatkozik, mintha a Melbourni Kórház vezető vállspecialistája lenne.
Ami a mai szituációt illeti, ez egy mindennapos eset. Ha azt akarja, hogy senki se menjen utána, akkor egyedül kéne versenyeznie.
Mihelyst azt látta, hogy nehézségeim vannak (és most nem hat versenyről beszélek, hanem a tesztekről és két futamról), rögtön elkezdett tüzelni felém. Szerintem azért még várhatott volna ezzel egy kicsit…
Jerezzel kapcsolatosan természetesen nem tudok mást mondani, minthogy jogosan volt dühös, és csak a kezemet tudom felemelni.
De ő már előtte is olyanokat nyilatkozott rólam, hogy szerinte udvariatlan, sportszerűtlen versenyző vagyok, fél, amikor én is a pályán vagyok és hasonlók. Mindezt miért? Mert elvesztette a kettőnk közötti nagy harcot Laguna Secában. Azóta sem volt képes ezt feldolgozni. Azóta is jönnek a kifogások, sír és

Stoner

Stoner

sportszerűtlennek nevez. De szerintem azt ő se tudná megmondani, hogy miért nem vagyok sportszerű, hiszen még csak egymáshoz sem értünk sosem.
Ez a verseny. Rainey is sportszerűtlennek nevezte Schwantzot a ’91-es suzukai eset után? Vagy Doohan, Wayne Gardnert a Phillip Island-i kemény csatát követően??? Az egyik nyer, a másik veszít. Ez így normális.
Visszatérve Jerezre: nem igazán értettem, hogy mit mondott nekem. De nem is azért mentem oda, hogy sértegessem, vagy bármilyen szócsatát generáljak. El is jöttem inkább, mert különben kellemetlenné vált volna a helyzet. Azt tettem, amit úgy éreznem, hogy tennem kell. Elnézést akartam kérni, hisz tudtam, hogy Estoril előtt erre már nem lesz alkalmam. Soha semmit nem csináltam azért, mert éppen van ott TV-kamera vagy nincs. Az emberek 15 éve ismernek, azt hiszem, egész jól. Egyébként más reakciót vártam tőle. Azt gondoltam, hogy amikor odamegyek, majd azt mondja, hogy b**d meg, egy f*szfej vagy, egy sz*r, mi az istent csináltál…? Nem pedig elkezd a vállamról magyarázni, úgy állítva be, mintha ez csak egy kifogás lenne. De Stoner velem kapcsolatosan folyton túlzásokba esik.
Ha én is mutogattam volna a mögöttem jövőknek az elmúlt 15 évben, már eltörtem volna az ülésem.
Ami a kezdő hibát illeti, egyet értek vele. Hülye hibát követtem el. De reméljük, hogy vele sosem történik majd hasonló.” – szólt a rövid reakció Rossitól.

Nicky Hayden eközben romjain hever, nyoma sincs az év eleji „mi egy nagyon jó csapat vagyunk együtt Valéval” típusú lelkesedésnek. Az amerikai alighanem megértette, hogy ő mostantól valóban második számú pilóta, afféle kísérleti nyúl, aki állítása szerint azt sem tudja pontosan, hogy az olasz milyen alkatrészeket, fejlesztéseket kap pontosan…

Jorge Lorenzo is adott beszédtémát az újságíróknak, ő Simoncelli vezetési stílusával nincs megelégedve. „Nagyon tehetséges versenyző, de nekem túl agresszív. Addig nincs is gond, amíg egyszer nem találkozunk össze a pályán… Hogy mondtam-e ezt neki? Sosem beszéltünk még egy szót sem. Néha, ha úgy alakul, köszönünk egymásnak, de ennyi.”

Nincs mese, a szezon tényleg elkezdődött!!!

A pénteki két szabadedzésen a legnagyobbaknál egyébként Marco Simoncelli volt a leggyorsabb Lorenzo és Pedrosa előtt.
A Moto2-eseknél a második menet előtt esni kezdett, így a reggeli edzés adta a napi sorrendet: 1. Yuki Takahashi, 2. Thomas Lüthi, 3. Marc Márquez.
A 125-ösöknél nem született meglepetés, Nico Terol héttized másodpercet vert a második Sandro Cortesére, akit Johan Zarco követ.

Fotó: Kovács Niki

Címke: , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu