Interjú Kovács Nikivel, a száguldó-szépséggel! | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Interjú Kovács Nikivel, a száguldó-szépséggel!

Interjú Kovács Nikivel, a száguldó-szépséggel!

2011. április 5. kedd

Itt kezdődött minden

Itt kezdődött minden

Rallye versenyzők gyermekeiként, még nem feltétlenül vezet egyenes az út a motorozáshoz, pláne nem, ha leányzó az illető. De Nikit, akinek fél évesen az első szava a „motoj” volt, már kicsinek is inkább a kisautók vonzották, mint a babák.

Másfél évesen a gyerekek többsége a járással barátkozik, ő pedig már élete első motorján, egy elektromos Vespán lavírozgatott. Három éves korára már ezt is kinőtte, és egy elektromos BMW nyergében folytatta a tanulást.

Óvodás korban állt rajthoz első versenyén, amit későbbiekben az iskola mellett is zökkenőmentesen folytatott, ugyanis a motorozás mellett is kitűnő tanuló maradt. Nyolcszor kapta meg a Magyar Köztársaság „Jó tanulója-jó sportolója” kitüntetést, sőt kémia, matematika és szavaló versenyeket is nyert.

Marcsi: A sport, mint tudjuk, fegyelemre nevel. Jó tanulmányi eredményed ennek, vagy a család szigorának volt köszönhető?

Niki: Nagyon maximalista családból származom. Ráadásul a szűz jegyében születtem, ami a maximalizmus netovábbja. A sport koncentrációt, kitartást igényel, ezek a vonások pedig az iskolában is kamatoztathatóak.

A civil életben is maximalista vagyok, és nem akartam a tanulásban sem a középiskolánál megállni. A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán közgazdászként végeztem, majd a Széchényi Egyetemen marketing szakon szereztem diplomát, és elvégeztem egy újságírói iskolát is.

Gyermekkori álmom volt, hogy sportújságíró legyek, és ez pár éve megvalósulni látszik. Már újságíróként is bontogatom a szárnyaimat, több helyen is publikáltam már többek között a Lóerő magazinban, a Képes Motor Infóban, a SZTÁR SPORTban, az Autosport és Formula Magazinban és a Katari Nagydíjról most például nektek is.

Marcsi: Igen, olvastam őket, és tetszett, ahogy írsz. Még engem, aki ebben a világban azért laikusnak számítok is lekötöttek a cikkeid. Nem álltál meg az újságírásnál, már 2 könyved is megjelent, mesélj erről egy picit!

Niki: Valentino Rossit a sporttörténelem egyik legnagyobb alakjának tartom. Felnézek rá, már-már rajongok érte. Mivel hiányoltam róla egy átfogó magyar nyelvű szakirodalmat, álmodtam egy nagyot, és újságíró barátnőmmel, Tóth Anitával megalkottuk az A-Z igazi Vale című kötetet 2008 év végén.

Moto Grand Prix A-tól Z-ig

Moto Grand Prix A-tól Z-ig

Következő könyvünk, a MotoGrandPrix A-tól Z-ig tavaly decemberben jelent meg. Szintén többszáz fényképpel illusztrálva, a gyorsasági motoros világbajnokság múltjáról és jelenéről, kulisszatitkairól szól, exluzív sztárinterjúkkal, és amire nagyon büszke vagyok Kevin Schwantz ajánlásával.

Bár a motorozás mindig is első helyen állt a vagány lány életében, amellett rengeteg dologba belekóstolt. Aktív tagja volt a kosárcsapatnak, ritmikus sportgimnasztikázott, a technikai sportok több ágát is kipróbálta, különböző TV-műsorokban, fotózásokon vett részt már gyermekkorától. Nemcsak eredményeivel, de csinosságával is felhívta magára a figyelmet, többek között egy férfi magazinét is. Azonnal igent mondtál?

Niki: 2005-ben a megújult Penthouse magazin egy éves évfordulója alkalmából felkértek, hogy szerepeljek a jubileumi címlapon. Nekem anyukám a menedzserem, és ő is egyetértett azzal az egyöntetű véleménnyel: ha ez egy igényes, nem kitárulkozó dolog, ami arra van kiélezve, hogy egy motoros lány is tud jól kinézni, akkor miért ne?!

Két nap gondolkozási időm volt, a harmadikon már fotóztunk is. Azon kívül, hogy kikötöttem csak igényes fehérneműs/fürdőruhás képeket engedek, fontosnak tartottam, hogy ne csak öncélú magamutogatásnak hasson, ezért a cikkben kitértünk az eredményeimre is.

Marcsi: Láthattunk félhosszú vöröses tincsekkel, hosszabb szőkén, rövidebb barnán, úgy látszik a változatosságot e téren is szereted. A nőiességet be lehet csempészni a pályára is, vagy ott ezzel nem foglalkozol?

Niki: Ami a külsőségeket illeti, a pályán kívül én is igazi nő vagyok, de versenyzőként a biztonság, újságíróként, fotósként pedig a kényelem a legfontosabb.

A motoromon a nevemet és a rajtszámomat Swarovski kristályok díszítik, a CrystalDesign jóvoltából, akárcsak az egyik bukósisakomat. A „tündöklést” meghagyom az erre hivatott gridgirleknek.

Penthouse

Penthouse

Marcsi: Ha már a nőiességnél tartunk. Milyennek képzeljünk el a hétköznapokban?

Niki: Fiús közegben nőttem fel, így többségében fiú barátaim voltak. Velük jobban megértettem magam. Köztük ismeretlen fogalom a nők között sajnos jellemző, többnyire féltékenységből eredő furkálódás, rosszindulat.

Ma sincs sok barátnőm, de ők IGAZI barátnőim. A versenyzés, a sok utazás miatt kevés idő jut a magánéletre, de az igazán fontos kapcsolatainkban az a lényeg, hogy akár több hét kihagyás után is ott tudjuk folytatni a beszélgetést, ahol abbahagytuk.

Nem vagyok egy discóba járó típus, a mozit viszont imádom. Szeretek szimplán csak a barátaimmal lenni és beszélgetni vagy bowlingozni. Egy ideje rákaptam a sütés örömeire. Kikapcsol, és a kreativitásomat is kiélhetem benne. Legutóbb például anyukámat leptem meg 64. születésnapjára saját készítésű kreációmmal. Nem volt egyszerű munka, de a mosoly, amit láttam az arcán kárpótolt!!

Marcsi: Egy közösségi portálon ezt olvashatjuk mottódként : „I am grateful to be me” (hálás vagyok, hogy az vagyok, aki)  Joggal lehetsz büszke magadra, arra, amit 28 éves korodra elértél. Ennyi megvalósult céllal, díjjal, kitüntetéssel a hátad mögött van még olyan dolog, amit el szeretnél érni, olyan álom, ami esetleg megvalósításra vár?

Niki: Sikeres? Attól függ, milyen szemüvegen keresztül nézzük. Rengeteget helyen jártam, új embereket-kultúrákat ismerhettem meg, sok-sok pótolhatatlan élménnyel lettem gazdagabb a sportnak köszönhetően. Azonban ha a mindennapi életet nézem, nagyon nehéz szponzorokat találni, néha én is filléres gondokkal küszködöm, és nekem is van egy lakáshitelem. Nem vagyok pénzcentrikus, de sajnos itthon nem becsülik meg igazán a versenyzőket.

Marcsi: Bizonyára sok férfiolvasónk kíváncsi rá, van-e még esélyük elnyerni téged, avagy foglalt a szíved?

Niki: Egyelőre nem találtam meg az igazit!

Marcsi: Én is hosszú ideig voltam egyedül, és nagyon utáltam ezt a kérdést, de fel kell tennem: Ilyen csinos lánynak hogyhogy nincs barátja?

Niki: Nehéz erre válaszolni. Sokakat talán elijeszthet a határozottságom, az, aki vagyok. Mondjuk az nem is baj, mert alapvetően olyan embert keresek társnak, aki nem ijed meg a „kihívásoktól” és nem konkurenciaként tekint rám. Egy igazi pasira vágyom, aki mellett a pályán kívül igazi nő lehetek. Valószínű eddig még nem jött el az ideje, hogy az igazival találkozzam.

Marcsi: Fontos, hogy szeresse a motorozást az illető?

Niki: A motorozás nem elvárás, sőt nem is igazán szeretem keverni a munkát a magánélettel, de mindenképp pozitívum, ha valamelyest konyít a dolgokhoz.

Marcsi: A Gridgirls.hu nevében köszönöm az interjút. Sok sikert kívánok az igazi megtalálásához, és a motorozáshoz pedig kéz- és lábtörést!!

 

Niki legjobb eredményei
EREDMÉNYEI A STOCK600-AS KATEGÓRIÁBAN
• 2010. I. MAMS Női Kupa – I. hely
• 2010. Női pályacsúcs tartója a Hungaroringen (1:58.389) és a Pannónia-ringen (2:02.667) egy 600 kcm-es motorral

• 2009. I. Dunlop Trophy for Ladies – I. hely
• 2009. Kétszeres pontszerző az Alpok-Adria Bajnokságban férfiak között

• 2008. Női Európa-bajnokság – III. hely
• 2008. Női Európa-bajnoki futam, Albacete – 2. hely, Assen – 4. hely, Misano – 6. hely
• 2008. A Magyar Motorsport Szövetség „Év motorversenyzője”

EREDMÉNYEI A 125 GP KATEGÓRIÁBAN (minden eredmény férfiak között)
• 2007. Világbajnoki bemutatkozás első magyar nőként, Isztambul (MotoGP-125 kcm)
• 2007-2006-2005 Európa-bajnoki pontszerző (az egyedüli magyar női pontszerző)

• 2006. UEM Alpok-Adria Bajnokság – VIII. hely

• 2005. Az első magyar női dobogós nemzetközi versenyen (UEM Alpok-Adria Bajnokság, horvát forduló, Rijeka: 3.hely)
• 2005. A Magyar Motorsport Szövetség „Év női motorversenyzője”

• 2004. A Magyar Köztársaság Nyílt Nemzetközi Bajnokságában a kategória legeredményesebb magyar versenyzője (összetett VII.hely)

Kovács Niki Facebook rajongói oldala:
http://www.facebook.com/#!/pages/Niki-Kovacs/267094514920

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626432610220″]

Címke: , , ,

One Comment

  1. […] április 19, 2011 | Nincs hozzászólás A közös interjúnk óta (http://www.gridgirls.hu/interju-kovacs-nikivel-a-szaguldo-szepseggel) közelebb kerültünk egymáshoz Nikivel, aminek mindketten nagyon örülünk. Vannak dolgok, […]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu