Ecclestone: Európának vége | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Ecclestone: Európának vége

Ecclestone: Európának vége

2011. november 30. szerda

Vége a szezonnak, de az F1-főnök igyekszik fenntartani az érdeklődést: azt mondja, néhány év múlva csak öt európai futamot tervez a mostani nyolc helyett. A Hungaroring még öt évig biztonságban van.

“Európának vége, maximum kirándulásra jó, a kontinens a múlté. Eltelik pár év, és csak öt versenye marad” – idézte a madridi Marca az F1-főnököt.

Ecclestone jövőre 20 GP-t iktatott a naptárba, de az USA már visszamondta, Korea csődbe ment, Bahreinben a politikai helyzet továbbra is bizonytalan, így nehéz elképzelni, hogy fenyegetőzéséből realitás lesz – vagy legalábbis jópár évet kell rá várni.

Jelenleg nyolc európai nagydíj van, a spanyol, a német, a brit, az olasz, a magyar, a belga, a valenciai és a monacói, ebből a brit, az olasz és a monacói nélkül nincs Forma-1. A belga többször elmaradt az utóbbi években, a németek felváltva rendeznek Hockenheimben és a Nürburgringen, a spanyoloknál azóta érdekes az F1, mióta van Alonso. Valenciára ugyanez igaz.

A Hungaroringen 25 éve megszakítás nélkül van verseny, már a naptár patinás tagja. Persze Ecclestone-t ez lehet, hogy nem érdekli, az viszont inkább, hogy Magyarországnak 2016-ig megállapodása van a Forma-1-gyel.

Szerencsére Gyulai Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnöke sem pánikol. “Érvényes szerződésünk van, ez a kérdés várhatóan 2013-ban vagy 2014-ben kerül napirendre” – mondta az MTI-nek.

2013-ban New York, 2014-től Oroszország is tart futamot, de az európaiak számának esetleges csökkentése még a távolabbi jövő zenéje.

Forrás: f1.blog.hu
Kép: f1fanatic.co.uk

Címke: , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu