Christian Horner nem törődik az összeesküvés-elméletekkel | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
Christian Horner nem törődik az összeesküvés-elméletekkel

Christian Horner nem törődik az összeesküvés-elméletekkel

2011. november 29. kedd

A Red Bull Racing csapavezetője, Christian Horner határozottan elutasította azokat a feltételezéseket, hogy Sebastian Vettel csak egy fantom sebességváltó problémát találtak ki annak érdekében, hogy csapattársa, Mark Webber ne maradjon győzelem nélkül.

Sebastian Vettel pole pozícióból kezdte meg idei utolsó versenyét, és egy gond nélküli rajtot követően magabiztosan száguldott egy újabb győzelem felé, ám a 14. körben csapatrádión azt a figyelmeztetést kapta, hogy gondok vannak a váltóval. Ezek után a német még folyamatosan futotta meg a leggyorsabb köröket, amit újabb figyelmeztetések és javaslatok követtek. Vettelt kérte a csapat, hogy bánjon kíméletesen a hibás szerkezettel, és váltson rövideket a kanyarokban, innentől kezdve világossá vált számára, hogy kollégája hamarosan beéri, sőt a helycsere előtt közölte is csapatával, hogy el fogja engedni Mark Webbert.
Ezt követően azonban Vettel még 1-2 leggyorsabb kört produkált, és tartani tudta csapattársa tempóját, végül másodikként ért célba – még a problémák ellenére is – , hét másodperccel Jenson Button előtt.

Annak ellenére, hogy a kétszeres bajnok még a futam közben bevallotta, hogy úgy érzi magát mint Ayrton Senna 1991-ben (aki hazai versenyének utolsó néhány körét hatos fokozatban teljesítette a McLaren váltójának meghibásodása miatt), néhányan nem hittek a valós problémában, és már a verseny közben elindultak azok a cinikus találgatások, melyek szerint a Red Bull mindössze idei első diadalához akarta hozzásegíteni Mark Webbert. A győzelem mellett ráadásul a bajnoki pontversenynek is volt még tétje, hiszen szerencsés esetben az ausztrál akár még a második helyet is megkaparinthatta volna Jenson Buttontól, ami a lehető legtökéletesebb zárása lett volna a Red Bull Racing sikeres évének.

Christian Horner azonban csak mosolyog ezeken a pletykákon, és határozottan kijelentette, Vettel váltójával valós problémák voltak, sőt mi több, egyáltalán nem voltak meggyőződve arról, hogy versenyzőjük eljut a célig.

Természetesen mindig lesznek emberek, akik összeesküvés-elméleteket gyártanak, de kategorikusan kijelenthetem, hogy ez nem egy ilyen történet. Bárki, aki figyelte a versenymérnökeink közötti párbeszédeket, vagy látta, hogy milyen lázas munka folyik a garázs hátsó végében a sebességváltó miatt, az azt is láthatta, hogy ez egy valós probléma volt. A váltóban egy csepp olaj sem maradt, és az utolsó öt körben már szó szerint nullát mutatott a mérő. Szóval feszülten figyeltük a kijelzőket, hogy egyáltalán eljut-e a célig, közben a mérnökei határozott utasításokkal segítették, így végül sikerült” – ecsetelte a történteket a csapatvezető, majd hozzá tette, Webber méltó győztese volt a Brazil Nagydíjnak, és visszafogott ünneplése maximum annak köszönhető, hogy egy megörökölt pozíciót egy versenyző csupán elfogad, de sokkal nagyobb öröm, ha azt valódi küzdelemben szerzi meg.

Azt hiszem, hogy Mark esetleges visszafogottsága annak köszönhető, hogy jobban szerette volna a pályán legyőzni Sebet. Egy megörökölt pozíciót mindössze elfogadnak a versenyzők.”

“Seb idén olyan magasra tette a lécet ebben, hogy Marknak nagyon nehéz dolga volt. Egy olyan csapattárs ellen kellett harcolnia, aki csúcsformában volt, de ez a győzelem most nagy lökést fog adni neki. A 2010-es Magyar nagydíj óta most nyert először, és végül harmadik lett a bajnokságban. A téli szünetben ez most segít neki feltöltődni, és remélhetőleg 2012-ben sokkal erősebben tér majd vissza.”

Forrás: www.formanet.blog.hu

Címke: , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Sidebar

Shopmanager.hu