A Lengyelországi Motoros Baleset áldozataira emlékezünk…. | Grid Girls - Hostess, Modell, Szexy lányok, képek, videók, rendezvények, magazin, promoció
A Lengyelországi Motoros Baleset áldozataira emlékezünk….

A Lengyelországi Motoros Baleset áldozataira emlékezünk….

2012. július 4. szerda

Május 27-én a Krakkó-Zakopane útvonal dupla záróvonalas, egyenes útszakaszán egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy szabályosan haladó, Szlovákiába tartó tízfős magyar motoros csoporttal.A pünkösdi élményútról hazafelé hajtó, egymás után haladó tíz motorosból,acsoport első motorjának vezetője, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő – egy házaspár – a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg.Az elhunyt házaspár után két gyerek maradt árván, a harmadik szerencsétlenül járt motoros pedig már csak föntről nézheti szeptemberben születendő unokáját..

Emlékezés

Emlékezés

A konvojban harmadikként haladó motoros így írta le a történteket: „Próbálom keresni a szavakat, de csak a könnyeim folynak. Én a harmadiknak haladtam abba a bizonyos kanyarba, ahol már előttem két társam frontálisan ütközött az autóval. Én csak egy hatalmas, kb. 3 méter magasságú lángtengert észleltem. Teljes fékezésem ellenére is beleszaladtam a lángtengerbe. Ekkor már semmit sem láttam, és abban a pillanatban hatalmas ütéssel utolértem valamit. Valószínűleg a lángoló motorokat. Feleségemmel, Ildikóval együtt lerepültünk a motorokról.” A pár csodával határos módon kisebb véraláfutásokkal, zúzódásokkal úszta meg a balesetet, és bár a testi sebek begyógyulnak, a lelkiek örök nyomot hagynak majd.

A leírás így folytatódik: „Kiss Jánosnak és feleségének, a mindig mosolygós Andinak esélyük sem volt.” A motoros arról is beszámolt, hogy mikor társaival előző nap fent ültek a Szlovák Paradicsom egyik függőleges sziklafalának peremén, János nevetve azt mondta, „nem szeretnék leesni. Ha meg kell halnom, inkább motoron haljak meg.”

Szívszorító történet. Persze, a halál mindig az, de ilyenkor, amikor erejük teljében lévő, fiatal, életigenlő emberek, mások szabálytalansága, vagy figyelmetlensége miatt, értelmetlenül veszítik életüket mindig sokkal megrázóbb, és nehezebben feldolgozható, ugyanakkor rá is irányítja a figyelmet az örök problémára is, hogy a motorosoknak, és az autóknak sokkal jobban oda kellene figyelniük egymás biztonságára.

A motoros közösség ilyen esetekben minden egyéb szemponttól függetlenül kifejezi részvétét és szolidaritását a hozzátartozókkal, ezt bizonyítva Lengyelországból is több száz motorosból álló gyászoló konvoj kísérte haza a szerencsétlenül járt áldozatokat, köszönve a rendőrség támogatását is, hiszen az ORFK motoros rendőrei – vezetőikkel együtt – díjmentesen vállalták a több száz fős csoport biztonságos felvezetését.

Emlékezés

Emlékezés

A szomorú történet, mondhatni talán legnagyobb vesztesei az árván maradt gyermekek, akiknek támogatására már meg is indult egy motoros berkekben gyorsan terjedő országos összefogás.

A szervevők maguk is vonzódnak a kétkerekűekhez, sőt személyesen is ismerték a házaspárt, így nem volt kérdés, hogy az augusztus végére tervezett két napos szabadtéri motoros fesztivál bevételét az ő megsegítésükre ajánlanák fel! A részletes programról, és a helyszínről még tájékoztatjuk a részt venni kívánókat!

A rendezvény háziasszonyi szerepére engem kértek fel, ami nagy megtiszteltetés számomra, és természetesen az előkészületekhez is minden tőlünk telhetőt megadunk, hogy sikeresen végződhessen ez a tragikus apropóból elindult összefogás.

A család és a barátok gyászában pedig a gridgirls.hu összes tagja nevében mondhatom, hogy, mélységesen osztozunk! Részvétünk….

Címke: , , ,

Sidebar

Shopmanager.hu